Rabu, 28 September 2016

Pitutur Jawa

Dunyo iki wis tuwo, wis tuwo tur keronto-ronto
Contone :
Akeh putro wani karo wong tuwo;
Akeh joko dadi dudo.
Akeh dudo ngaku joko.
Akeh prawan nglairke putro tanpo bopo
Akeh omah ibadah ra tau disobo.

Sing disobo malah omahe germo.
Diajak ibadah mesti semoyo.
Jare sambat boyoke loro.
Elingo yen sak wayah-wayah dipundut Sing
Kuwoso, ora enom ora tuwo.
Malaikat podo ngincer sing leno.
Mulo jo lali ibadah madhep Sing Kuwoso.
Yen mati ben mlebu suargo.
Yen mlebu surgo jo lali Hp-ne digowo, ben iso
ngabari lan Facebook karo konco-konco.
Yen mlebu neroko Hp-ne ra usah digowo, amargo
sinyale ra ono.
Urip iku mung sedelo.
Mulo konco, tulung pitutur iki disebarno marang
konco.
Sing meneng berarti rumongso.
Sing mesem lan ngguyu berarti kulino.
Sing manyun berarti ra'iso boso jowo .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

TERKINI

Space Available

Jadwal Penerbangan Bandara Juanda Surabaya